Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-05@14:54:02 GMT

تیتر امشب/ مناطق آزاد، اسیر واردات

تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۸۸۶۸۰۴

تیتر امشب/ مناطق آزاد، اسیر واردات

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است، مناطق آزاد در حال حاضر دیگر محلی برای تولید و صادرات نیستند بلکه به مکانی برای واردات تبدیل شده اند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، علی اکبر کریمی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در برنامه تیتر امشب در بررسی عملکرد مناطق آزاد گفت: فلسفه تاسیس مناطق آزاد، ایجاد مناطقی با برخورداری از یک سری معافیت های حقوقی و مالیاتی برای توسعه تولید و صادرات بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در حال حاضر نه تنها تولید و صادرات قابل قبولی در این مناطق نداریم، بلکه حتی به مکانی برای واردات تبدیل شده اند. وی افزود: مناطق آزاد بستری برای تسهیل رشد اقتصادی در نظام تجاری و در سطح منطقه ای و جهانی هستند.  نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در قالب تبصره 19 و 20 برنامه توسعه در سال 70 و 71 و 72  مناطق آزاد قشم، کیش و چابهار و ماکو در سال 89 تاسیس شد و سرمایه گذاران خارجی توانستند بدون قید و بند سرمایه گذاری تولیدات خود را صادر کنند و با کسب تسهیلات قانونی و نیروی کار، عملکرد چند دهه ای در این مناطق آزاد نشان دهنده اینست که فاصله زیادی تا اهدافشان داشتند.
او ادامه داد: اگرچه این مناطق نقش مثبتی داشتند؛ اما انحراف زیادی هم داشتند.
 کریمی با بیان اینکه مناطق آزاد به یک آفت بزرگ تبدیل شده اند گفت: متاسفانه به جای درنظرگرفتن محلی از محل اعتبارات دولت برای جذب سرمایه صادرات و تولید و تامین زیر ساخت ها، زمین بکری را بدون هیچ گونه امکاناتی مصوب کرده ایم و در اختیار  این مناطق آزاد قرار داده ایم. آفت این منطقه این است که از ابتدا سنگ بنای انها بر اساس عوارض واردات و  واگذاری زمین گذاشته شد و همواره واردات بر صادرات می چربد.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کارشناسان رسوب کالا از منطقه آزاد و یا همان پدیده قاچاق را از مشکلات موجود در مناطق آزاد می دانند که اگر به آمار واردات اضافه شوند رقم قابل توجهی خواهد شد. کالای همراه مسافر به یکی از جذابیت های مسافران تبدیل شده است و بسیاری از لوازم غیرضروری از این مناطق وارد کشور می شود.
وی تاکید کرد: وقتی رقم قاچاق به واردات کشور افزوده شود این رقم بسیار افزوده خواهد شد.
کریمی گفت: یکی از نقاط قوت لایحه واردات دولت این بود که کالای همراه مسافر در 8 منطقه جدید ممنوع شود و به سایر منطق هم تسری یابد. ما از ابتدا 3 منطقه قشم، کیش و چابهار را برای واردات معرفی کردیم که در مجلس تصویب شده است. تخریبی در کار نیست و ما به مزیت های این مناطق اعتقاد داریم. او افزود: در مجموع مناطق آزاد و ویژه ای که کارکردهای ویژه و تخصصی داشته اند، موفق تر هم عمل کرده اند.

وی افزود: ما در کمیسیون اقتصادی کلیات این لایحه دولت را تصویب کرده ایم و نکته اصلی که به آن ایراد گرفتیم، مساحت گردشگری است که شرایط بهتر شده و این میزان کاهش یافته است.
 آهنگران معاون شورای عالی مناطق آزاد میهمان دیگر برنامه در ادامه این گفتگو اظهار داشت: نسل جدید مناطق آزاد اهداف بلندتری دنبال می کنند و به امور مالی، بانکی و خدماتی می پردازند.  
او گفت: عملکرد مناطق آزاد و مناطق ویژه تجاری نسبت به سایر بخش های اقتصادی دیگر کشور عملکرد نسبتا موفق و قابل دفاعی دارند که با گذشت بیش از دو دهه از عمرشان به ویژه در 4 سال اخیر مراحل تکمیل زیرساختها را گذرانده اند و اکنون در مرحله ای قرار گرفته اند که می توانند به اهداف مندرج در قانون برسند.
 آهنگران ادامه داد: ما در 4 سال اخیر دو کار عمده انجام داده ایم: یکی تدوین سیاست های راهبردی مناطق آزاد و دیگری پیگیری  زیرساختها که اکنون ما را آماده پذیرش سرمایه و بانک های خارجی  کرده است.  او گفت: اگر مقایسه کنید این 7 منطقه آزاد با مناطق همجوارشان تفاوت بسیاری در نوع عملکرد دارند و بسیار موفق تر از آنها هستند. 
معاون شورای عالی مناطق آزاد در ادامه به آماری از این مناطق اشاره و تصریح کرد: آخرین آمار تهیه شده درسال 95  نشان می دهد، از مجموع سرمایه گذاری داخلی 16 هزار میلیارد تومان، FDA و سرمایه گذاری مشترک 350 میلیون دلار و  از درآمدها و منابع حاصله از این مناطق 2120 میلیارد تومان جذب سرمایه شده است. او گفت: همچنین هزینه و مصارف این مناطق 1900 میلیارد تومان و هزینه های جاری و نگهداری مناطق آزاد 650 میلیارد تومان بوده است.

آهنگران در تبیین میزان واردات نیز تبیین کرد: دو نوع واردات به مناطق آزاد داریم، یکی مربوط به کالای همراه مسافر است که در سال 95 حدود 450 تا 500 میلیون دلار را شامل شد.
او  ادامه داد:  نوع دیگر واردات  از سقف واردات مجاز کشور محاسبه می شود، به طوری که هرچه بودجه واردات کشور تعیین شود، حدود 3 میلیارد دلار آن از گمرکات مناطق آزاد وارد کشور می شود و فقط محل عبورشان از این مناطق است و ارتباط دیگری با این مناطق ندارند که شامل اقلام اولیه و کالاهای واسطه ای هستند و دولت اجازه داده  15 درصد سودبازرگانی این نوع کالاها که در اختیار خودش است؛ صرف هزینه های زیرساختی این مناطق شود.

معاون شورای عالی مناطق آزاد تصریح کرد: اکنون 814 میلیون دلار در صادرات کسب کرده ایم که نشان دهنده اینست که در حال تجربه تراز مثبت تجاری هستیم و پیش بینی می کنیم تا پایان امسال این رقم به یک میلیارد و 100 میلیون دلار  برسد.

آهنگران ادامه داد: روز گذشته در کمیسیون فرعی شوراهای مجلس لایحه ایجاد 8 منطقه آزاد و  12 منطقه ویژه بررسی شد و در  لایحه این کمیسیون تبصره ای قید شده بود مبنی بر اینکه کالای همراه مسافر ممنوع خواهد بود؛ اما اعضای کمیسیون به حذف آن رای دادند.

او سپس به آماری از گردشگران ورودی به کشور  اشاره و خاطرنشان کرد: معتقدم امروز قطار مناطق ازاد در ریل خودش قرار گرفته است؛ اگر بر اساس اهداف بلندی که برای این مناطق دیده شده عمل کنیم و همگرایی لازم میان ارگان های مربوط شکل بگیرد، موفق تر خواهیم بود.  او ادامه داد: ما نیازمند اصلاح و نقد هستیم و مستحق تخریب نیستیم، در هیچ کجای جهان پروزه ها و فعالیت های اقتصادی به این شکل تخریب نمی شود که امیدواریم با کمک همه ارگان های دست اندرکار به کارکرد مثبتی که مورد انتظار است برسیم.

 هادی قوامی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه دیگر میهمان برنامه در گفتگویی تلفنی درباره اهمیت مناطق آزاد تصریح کرد: این مناطق در بخش هایی شکل گرفته که اقتصاد کاملا دولتی بوده است.  وی افزود: اما انتظار داریم با تشکیل مناطق آزاد این مناطق به کارکرد اصلی خود یعنی  توسعه و رشد اقتصادی، پیوند با اقتصاد جهانی، صادرات، عمران و آبادی، جذب سرمایه های داخلی و خارجی و انتقال دانش تکنولوزی با تولید و صادرات کالای صنعتی دست یابند.   او ادامه داد: با وجود این مناطق در کشور اما شاهدیم که حدود 9 میلیون نفر از کشور خارج شده اند که از این تعداد 6 میلیون برای اهداف اقتصادی و تجاری به کشورهای اطراف رفته اند و 18 میلیاد دلار ارزکشور را خارج کرده اند. او گفت: در اینجا با دو نوع خروج سرمایه مواجه هستیم یکی به طور مستقیم از مناطق آزاد و دیگری  مربوط به ضعف مناطق آزاد است  که ما حتی قادر به جذب گردشگران هم نبوده ایم.   قوامی تاکید کرد: باید اراده ای در دولت، قوای سه گانه و سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ایجاد شود تا آنجا را پایگاه توسعه صادرات کنیم و این آسیب شناسی ها باعث می شود کارکرد این مناطق به رسالت اصلی خود برگردد و موانع رشد و ناکامی مناطق آزاد مرتفع گردند.
 فرهاد تجری نماینده مجلس هم دیگر میهمان تلفنی برنامه در حالی که از منطقه سرپل ذهاب صحبت می کرد گفت: بخشی از اقتصاد مناطق آزاد دولتی است که به نوعی مانع تولید و واردات می شود.  وی گفت: دولت باید قابلیت هر منطقه را شناسایی کرده و بررسی کند که بالاترین میزان صادرات از کدامیک از مناطق بوده است. تجری ادامه داد: اما امروز مناطق آزاد محل ورود کالاهای قاچاق شده است و باید دید که با بستن مبادی ورودی این مناطق آیا دیگر جنس خارجی وارد کشور نمی شود و بررسی کرد که آیا مسافران از طریق دیگر جنس وارد کشور نمی کنند؟
  دانلود  

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۸۶۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محاصره کارخانه اسلحه‌سازی حامی رژیم صهیونیستی در انگلیس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، فعالان حامی فلسطین شعبه‌های یک کارخانه اسلحه‌سازی حامی رژیم صهیونیستی را در انگلیس محاصره کرده و خواستار توقف صادرات اسلحه به این رژیم شدند.

در انگلیس اعتراضات علیه جنگ غزه همواره ادامه داشته است.

شهر لندن، پایتخت انگلیس نیز هفته گذشته صحنه تظاهرات هزاران نفر علیه جنگ غزه بود.

همچنین جنبش دانشجویی انگلیس نیز در مخالفت با جنگ غزه در برخی دانشگاه‌ها دست به تظاهرات زده است.

از سوی دیگر، سایت شبکه المیادین با انتشار نسخه‌ای از مفاد اصلی توافق پیشنهادی میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین نوشت: این توافق دارای سه مرحله است؛ مرحله نخست که طی ۴۰ روز انجام می‌شود و امکان تمدید آن وجود دارد: توقف موقت عملیات نظامی میان دو طرف و عقب نشینی نظامیان صهیونیست در قسمت شرقی به طوری که از منطقه‌های پرجمعیت به سمت منطقه نزدیک به مرزها حرکت کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: مرحله نخست توافق مذکور همچنین شامل توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در یک روز و ۱۰ ساعت در روزهای آزاد سازی اسرا است. بعد از گذشت یک هفته از آزاد سازی تمام زنان، نظامیان صهیونیست از خیابان الرشید همسو با خیابان صلاح الدین عقب نشینی می‌کنند تا ورود کمک‌های بشردوستانه تسهیل شود. همچنین به آوارگان فلسطینی غیرمسلح اجازه داده می‌شود به خانه‌های خود بازگردند و با آزادی در سراسر نوار غزه رفت و آمد کنند.

در بیست و دومین روز بعد از آزاد سازی ۲ سوم اسرا، نظامیان صهیونیست از مرکز نوار غزه به ویژه محور شهدا نتساریم و میدان الکویت و شرق صلاح الدین به سمت منطقه نزدیک به مرز عقب نشینی می‌کنند و آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه بازمی گردند. ورود کمک‌های بشردوستانه به صورت گسترده به میزان ۵۰۰ کامیون که نیمی از آن به سمت شمال ارسال می‌شود تسهیل خواهد شد.

بر اساس این توافق، نیروهای مقاومت ۳۳ اسیر زن و مرد صهیونیست را شامل صهیونیست‌های زیر ۱۹ سال، بالای ۵۰ سال و بیماران و زخمی‌ها آزاد می‌کنند. رژیم صهیونیستی نیز ۲۰ اسیر کودک و زن را در برابر هر اسیر صهیونیست آزاد می‌کند.

نیروهای مقاومت فلسطین تمام نظامیان زن صهیونیست را آزاد می‌کنند و در مقابل رژیم صهیونیستی در برابر آزادی هر یک از آنها ۴۰ اسیر فلسطینی (محکوم به حبس ابد و حبس عادی) را آزاد می‌کند. البته تل آویو می‌تواند بیشتر از ۲۰۰ اسیر آزاد نکند.

در نخستین روز اجرای توافق مذکور، نیروهای مقاومت سه صهیونیست را آزاد می‌کنند و بعد از آن هر سه روز سه صهیونیست دیگر را آزاد خواهند کرد. این روند آزادی ابتدا با زنان اسیر صهیونیست آغاز می‌شود و تا ۳۳ روز ادامه دارد. رژیم صهیونیستی نیز اسرای فلسطینی را آزاد می‌کند.

در این توافق ذکر شده که سازمان ملل و نهادهای ذیربط به وظایف خود در خصوص کمک رسانی به بخش‌های مختلف نوار غزه عمل کنند. بازسازی زیرساخت‌های برقی، آبی، فاضلابی و ارتباطی نوار غزه نیز آغاز می‌شود. در توافق مذکور بر لزوم واردات تجهیزات لازم برای برپا کردن اردوگاه‌های آوارگان تاکید شده است. در روز چهاردهمین، نیروهای نظامی زخمی می‌توانند از طریق گذرگاه رفح به خارج فلسطین برای درمان منتقل شوند.

کد خبر 6095398

دیگر خبرها

  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی واردات قطعی به قشم رسید
  • ورود نخستین محموله خودرو‌های هیبریدی واردات قطعی به قشم
  • مفاد جدید آتش‌بس در غزه منتشر شد/ آزادی ۱۰۰۰ فلسطینی مقابل ۳۳ اسیر صهیونیست
  • روزنامه‌های اقتصادی یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت
  • مفاد جدید آتش‌بس غزه منتشر شد
  • حماس بدون توقف جنگ هیچ توافقی را نمی‌پذیرد
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • برقراری تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • بهره گیری از ظرفیت‌های منطقه آزاد کیش با هدف خودکفایی مددجویان کمیته امداد
  • محاصره کارخانه اسلحه‌سازی حامی رژیم صهیونیستی در انگلیس